فروشگاه

کود مخصوص زعفران ( اسید هیومیک طلایی )

فهرست مطالب

بهترین کود مخصوص زعفران (اسید هیومیک طلایی)

مدت زمان مطالعه : حدود 3 دقیقه 

گرداورنده : واحد تحقیق و توسعه سازمان تامین نهاده

زعفران گیاهی با خصوصیات منحصر به فرد است. از آنجایی که زعفران یک محصول چند ساله است که با کودهای الی سازگار شده است. رشد زعفران به 40 الی 80 درصد به کود و املاح و به دردسترس بودن آب بستگی دارد. از آنجایی که معیارهای شیمیایی خاک از قبیل کودهای الی ، فسفر ، نیتروزن و پتاسیم هست. اسید هیومیک طلایی که حاوی فسفر ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم ، آهن ، روی و غیره. که باعث رشد کورم های زعفران و افزایش گل آوری زعفران میشود. باعث می شود عناصر مربوطه در اختیار ریشه گیاه زعفران قراربگیرد ریشه گیاهان آن را جذب کنند تا برای رشد و توسعه ریشه و افزایش باردهی گیاه زعفران میشود. کشاورزان می توانند با استفاده از اسید هیومیک طلایی عناصر مربوطه زعفران را تامین و به صورت ابیاری و محلول پاشی استفاده نمایند و به در هزینه ها صرفه جویی کنند.

اسید هیومیک طلایی تایید شده مخصوص زعفران است

 

انواع کود مناسب برای زعفران

بهترین کود برای زعفران کودهای شیمیایی مواد مغذی اصلی (نیتروژن، فسفر و پتاسیم و عناصر مهم ثانویه) مورد نیاز گیاهان را تأمین می‌کنند. محصولات مبتنی بر نیتروژن بزرگترین گروه کود را تشکیل می‌ دهند و پس از آن کود های مبتنی بر فسفر و پتاسیم قرار می‌گیرند. کودها به ترتیب بر اساس یک ماده مغذی اصلی یا دو یا چند ماده مغذی به صورت مستقیم و مرکب موجود هستند.

  1. کودهای مستقیم اکثریت (۷۸٪) از کل کودهای موجود را تشکیل می‌دهند  و غالباً بر اساس نیازهای یک محصول خاص تأمین می‌شوند.
  2. کودهای ترکیبی NPK مصرف باقیمانده را تشکیل می‌دهند و در دو نوع مجزای کودهای مخلوط و پیچیده وجود دارند.

 

کود پتاس برای زعفران و ویژگی‌های آن

گیاه زعفرانی که به نظر خسته یا ناسالم می‌رسد ممکن است نیاز به پتاسیم داشته باشد. زرد شدن برگها می‌تواند مشکل اساسی ریشه را نشان دهد، کود پتاس برای زعفران بسیار مفید است. پتاسیم با تمام فواید آن یکی از مفیدترین مواد مغذی است که می‌‌توان در کودها  قرار داد. در کودهای N-P-K ، پتاسیم (K) ماده مغذی مسئول متابولیسم گیاهان است.  این باعث می‌شود که بازدهی و رویش گیاه افزایش پیدا کند و به عنوان پشتیبانی از مواد مغذی ازت (N) و فسفر (P) عمل می‌کند. به‌ طور خاص‌، پتاسیم به گیاهان در حفظ آب کمک می‌کند، تعادل داخلی کاتیون (یون مثبت) و آنیون (یون منفی) گیاهان را تنظیم می‌کند، به این معنی که یون‌های مثبت و منفی در تعادل هستند و از سنتز پروتئین برای انرژی بخشیدن به گیاهان برای رشد سالم کمک می‌‌کند

 

ویگی های زعفران
کود پتاس برای زعفران و ویژگی‌های آن

مزایای محلول پاشی کود زعفران در فصل زمستان

زمان : بهمن ماه تا نیمه فروردین با فاصله هر 15 روز

  1. بیشتر شدن تولید کلروفیل سازی که کمک بسیار زیادی به رشد و باعث تولید با کیفیت بالای محصولات می کند
  2. افزایش قدرت تثبیت و ماندگاری ریشه در خاک و همین طور قدرت بالای جذب ریشه
  3. باعث بالا رفتن تحرک و جابجایی مواد غذایی و معدنی در گیاه زعفران

 

 

زمان کوددهی زعفران

مرحله یک :

زمان مصرف : آب اول (آب کولش)

استفاده از کود نیتروژن ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار – استفاده از کود فسفر (فسفات آمونیوم یا سوپر فسفات تریپل) به مقدار ۱۵۰ کیلوگرم – استفاده از کود سولفات پتاسیم ۱۰۰ کیلوگرم – استفاده از کود هیومکس مخلوط کردن با آب به صورت بصورت پودری ۸۰ درصد هیومیک به مقدار یک کیلوگرم در هر هکتار و یا مایع مانند و آبکی مانند ۱۲ درصد هیومیک به مقدار ۶ لیتر در هر هکتار

مرحله دوم :

زمان مصرف : آبی که بعد از برداشت گل زعفران و محصول (زاج آب)

عملیات زراعی ، آب دادن و کود دهی :

برای تقویت زمین از کود سولوپتاس به میزان ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در هر هکتار – کود نیتروژن به میزان ۱۰۰ کیلوگرم در هرهکتار

مرحله سوم:

مهم ترین مرحله کود دهی به زمین کشاورزی

زمان مصرف : اوایل بهمن ماه تا نیمه اسفند ماه، (به صورت مخلوطی از آب و کود شیمیایی به صورت محلول پاشی)

 

عملیات زراعی ، آب دهی و کود دهی :

از کود ماکرو استفاده می شود با درصد فسفر و پتاس بالا یا کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰ شرایط و ویژگی ها ی لازم برای استفاده از کود میکرو از روزهای پایانی بهمن ماه تا اواسط اسفند ماه ، برگ های زعفران که از راس ریشه های مادگی رشد کرده اند از رشد باز می ایستند و ریشه ها که از کف ریشه های مادر روییده و پیاز یا همان ریشه مادر در جسم پیازهای ماده مستهلک می شود. از این پس ریشه گیاه ماده و پیازچه هایی که فاقد ریشه می باشند.

محلول پاشی
عملیات زراعی ، آب دهی و کود دهی

برای داشتن گل ها و پیاز های بزرگ وقوی و موثرباید از محلول پاشی زمین زیر کشت در این دوره کوتاه با کودهای کاملا بهینه و موثر و درست با فرمول به کاررفته موجب درشت شدن و رشد بهتر و موثر تر پیازها و گل آوری آنان در سال بعد و در حالت کلی باعث افزایش تولید در زمین زیر کشت زعفران می شود. در سال هایی که دمای هوا خیلی سرد بوده و دما نزدیک به یخبندان است آبیاری مزارع کار بسیار اشتباهی است . چون این آبیاری ها باعث می شود پیاز و ریشه گیاه ضعیف شده و از بین برود. آخرین آبیاری را در اواسط فروردین ماه انجام می شود ،زمانی که برگ های گیاه زعفران رو به زردی و خشک شدن و پژمردگی می گرایند ، بعد از آن برگ راچیده و به عنوان خوراک دام استفاده گردند زیرا دیگر آن برگ ها کاربرد ندارد و برای خوراک دام موثر است.

 

چه مواد مغذی برای رشد زعفران مناسب هستند؟

زعفران فقط به یک هدف کلی ، کامل مواد مغذی هیدروپونیک نیاز دارد. چند هفته اول پس از کاشت لامپهای خفته گلها و برگهای اول ذخایر تهیه می شود در لامپ برای رشد استفاده می شود بنابراین حداقل مواد مغذی مورد نیاز است.

 

برای خرید این محصول از سازمان تامین نهاده ایران می توانید با کارشناسان ما برای نحوه استفاده درست از محصول مشاوره بگیرید فقط کافیست از اینجا ارتباط برقرار کنید یا به سایت تامین نهاده ایران به آدرس taminnahade.com مراجعه نمایید.